Selecteer een pagina

“Hier hebben we het nog nooit over gehad”, horen we vaak terug na onze gesprekken aan de keukentafel. We komen niet met antwoorden, maar wel met vragen, opdrachten én een spiegel die jou verder helpt in die richting die bij jou, jouw bedrijf en de situatie past. Zitten we binnenkort ook bij jou aan de keukentafel?

Sieto van Houten

Mijn liefde voor de landbouw zit diep, al toen ik 6 jaar oud was, was ik te vinden bij een melkveehouder. Tijdens de agrarische hogeschool ging ik op kamers bij een melkveehouder, zodat ik ’s morgens voor schooltijd eerst kon melken. Prachtig! Na mijn studie ging ik aan de slag als voeradviseur. Daarbij gingen de gesprekken vaak over de kostprijs, dus heb ik de overstap gemaakt naar een accountantskantoor. Daar kwam ik erachter dat het niet om geld gaat, maar veel meer om persoonlijke kwaliteiten en emoties. Daarom ben ik in 2009 gestart als ondernemerscoach bij Agrifirm Exlan, als eerste agrarische coach in deze sector. Daarnaast heb ik samen met compagnons een insectenkwekerij gerund én run ik met mijn vrouw én zakelijke partners een groepsaccommodatie. Sinds 2023 werk ik met veel plezier als ondernemerscoach met Roelof samen onder de naam Van Houten- Jacobi, advies op ’t erf.

Hier coach ik je in

Bereiken wat je wilt en soms zelfs het onmogelijke mogelijk maken. Dat is waar ik jou in kan coachen. Ik help jou, met je familie en eventuele medewerkers, om er eerst achter te komen wat iedereen écht wil. Vervolgens kijk ik mee bij het uitstippelen van de route. En ja, dat kan soms knap lastig zijn. Dat heb ik zelf ervaren toen de samenwerking met mijn compagnons in onze insectenkwekerij stukliep. Ik weet hoe het voelt als je uit je bedrijf stapt, en je niet ineens meer 24/7 de zorg voor je dieren en medewerkers hebt. Maar ook dan coach ik je graag om een nieuwe weg te vinden, en ik weet uit eigen ervaring dat ook dat je enorm veel op kan leveren. Want ik geloof nog steeds: samen kom je verder! Ik kijk graag met je mee tijdens een gesprek bij jou op ’t erf. Neem contact met mij op.

Typisch Sieto

“Als je niet aan het werk bent, ben je wel aan het werk”, zeggen mensen wel over mij. Ik geniet inderdaad enorm van mijn werk als ondernemerscoach, en als ik niet bij jouw collega´s op ’t erf ben, verzin ik als ondernemend type wel weer wat anders. Mountainbiken is op zondag vaste prik, even mijn hoofd leegmaken voor de nieuwe week. ’s Winters sta ik graag op de latten, ’s zomers mag ik graag waterskiën. En daarnaast geniet ik met plezier van het contact met mede-ondernemers op een feestje of tijdens een etentje.

Roelof Jacobi

Ik ben opgegroeid op de boerderij en heb de agrarische sector nooit meer verlaten. Na mijn agrarische opleiding heb ik gewerkt als agrarisch adviseur. Vervolgens heb ik als agrarisch bedrijfsadviseur bij de accountant meerdere bedrijfsovernames, bedrijfsontwikkelingen, samenwerkingen en splitsingen begeleid. In de bankwereld was ik als accountmanager Food & Agri sparringspartner voor de ondernemer bij financieringsvraagstukken. Sinds 2016 werk ik als ondernemerscoach, eerst bij Agrifirm Exlan, sinds 2023 met veel plezier samen met Sieto bij Van Houten- Jacobi. Als ondernemerscoach komt mijn werkervaring allemaal bij elkaar; de kwaliteiten van de ondernemers in combinatie met de financiële en strategische klant. Een prachtig vak!

Hier coach ik je in

De dynamiek aan de keukentafel bij agrarische bedrijven vind ik enorm boeiend. Het gaat niet alleen om de zakelijk benadering. De ondernemer en mensen die het uitvoeren, die bepalen het succes van de onderneming. Ik vind het een prachtige uitdaging om dat bespreekbaar te maken en ervoor dat zorgen dat iedereen elkaars valkuilen, maar ook kwaliteiten ziet én benut. Soms is het best lastig om over je gevoelens te praten, je wensen uit te spreken of te vertellen waar je tegenaan loopt. Ik begeleid je graag om dit gesprek met elkaar aan te gaan in een veilige omgeving. Dingen die je normaal niet zomaar bespreekt, bijvoorbeeld rond de overname, het stoppen van je bedrijf of verandering in je bedrijf, wél bespreekbaar maken. Zodat jij stappen kunt zetten in de richting die jij wilt. Neem gerust eens vrijblijvend contact op om kennis te maken, ik kom graag bij jou op ‘t erf.

Typisch Roelof

Als ik niet bij een van jouw collega’s aan de keukentafel zit, vind je mij vaak op het water met onze zeilboot, om mijn hoofd leeg te krijgen. Spelen met de elementen, avontuur, uitdaging en willen winnen, voor mij is zeilen ultieme vrijheid. Samen met mijn vrouw, gezin of vrienden genieten van het bourgondische leven. Als ik niet aan het zeilen ben, vind ik altijd wel weer een klusje om op te pakken, want van stilzitten komt het in de praktijk niet zo snel.

Hier coachen we je bij en dit zijn onze diensten

Als ondernemerscoaches bieden we jou als agrarisch ondernemer advies op ’t erf bij:

Bedrijfsopvolging

Bedrijfsopvolging is prachtig, maar soms ook een best ingewikkeld proces.

Ondernemend afbouwen

Geen opvolger, en nu? Wij denken graag met je, op basis van jouw wensen.

Jonge ondernemers JOOP

Speciaal voor Agrifirm-leden hebben we JOOP: het Jonge Ondernemers…

Strategische bedrijfskeuzes

Samen werken we verschillende strategische scenario’s uit. Van omschakelen naar…