RK serie één motor

RK serie met één rotor | Hark

Uitstekende harkkwaliteit, gebruiksvriendelijk en duurzaam ontwerp – deze kwaliteiten geven u een goede reden om een hark met één rotor van Massey Ferguson te kopen.

Harkkop

De ingesloten harkkop van Massey Ferguson beschermt alle belangrijke componenten tegen vuil en stof. Dit ontwerp vormt een garantie voor een lange levensduur. De geoptimaliseerde vorm van de nokkenbalk, die is gemaakt van bolvormig koolstofgietijzer, biedt maximaal soepel gebruik en snel, exact heffen van de tanden. De royaal bemeten aandrijving en de exact gefabriceerde tandarmbehuizing van aluminiumlegering zijn goede voorbeelden van een modern en bewezen ontwerp.

Tangentieel geplaatste tandarmen

De beste harkkwaliteit wordt bereikt met de tangentiële plaatsing van de tandarmen, waardoor een ideaal zwad ontstaat. Dit maakt beduidende hogere werksnelheden mogelijk – de beste voorwaarden als het oogstweer niet gunstig is.

Speciale schroefverbinding

De harkkop wordt samengeschroefd met een conische ring en vormt zo een robuuste eenheid. Dit heeft het voordeel dat de bouten niet aan afbreekeffecten blootstaan, maar alleen duw- en trekkrachten ondervinden. Bovendien zorgt dit voor exacte centrering en stabiliteit voor een lange levensduur. De tandarmen kunnen naar behoefte individueel worden vervangen, zonder dat de hele harksokkel hoeft te worden gedemonteerd.

Zwadafleg rechts

Alle harken met één rotor van Massey Ferguson leggen de zwad rechts af. Op die manier heeft u altijd uw perfecte zwad in het zicht omdat de bedieningselementen van de tractor rechts zitten.

Afleg rechts is ergonomisch verstandig!

Aandrijving

Alle aandrijvingen in de harken van Massey Ferguson zijn uitgerust met overbelastingsbeveiliging.

Dit voorkomt uitgebreide reparaties en lange uitvaltijden tijdens het oogstseizoen.

Perfecte werkhoogte

De lineaire hoogteverstelling, die standaard is gemonteerd, kan zeer gemakkelijk worden aangepast aan de werkhoogte en de bodemomstandigheden.

Tandbevestiging

De tanden worden niet over de tandbuis geduwd, maar worden stuk voor stuk van onderaf ingeschroefd. Het voordeel hiervan is dat de zijkant van de arm die naar het gewas toewijst volkomen glad is waardoor er geen gewas aan blijft hangen. Als er slijtage is, hoeven niet alle tanden worden verwijderd om de binnenste tanden te verwijderen. Bovendien hebben de tanden meer bewegingsvrijheid omdat die niet wordt beperkt door de buis.

Tandondersteuning

Alle tandondersteuningen van Massey Ferguson worden gemaakt van robuust buismateriaal uit één stuk.

Het verbindingspunt van de tandarm wordt perfect passend gefabriceerd, zodat de tandarmen gemakkelijk kunnen worden ingestoken. Ook vermindert dit de slijtage van dit zwaar belaste punt tot een minimum. Bovendien maakt dit ontwerp eventuele reparaties snel en gemakkelijk.

Machine in bedrijf

Belangrijkste specificaties:

Mocht u geen specificaties vinden hier, neem dan contact op met Lugtenberg Mechanisatie