MF TD serie schudder

Twaalf MF-modellen bieden werkbreedtes van 4,5 – 12,70 meter. Elke schudder heeft een aanpasbare spreidingshoek van 15, 18 en 20,5 graden zodat ze aanpasbaar zijn voor alle gewas- en oogstomstandigheden.

Alle MF-modellen zijn eenvoudig te configureren en aan te passen voor snelle en efficiënte grondbewerking. Gesynchroniseerd heffen van de uitwendige rotoren via een centraal hydraulisch hefsysteem hierbij zorgen drukcilinders voor optimale prestaties en sluiten belasting aan één kant uit – zelfs op hellingen.

Rotorkop
Massey Ferguson-rotorkoppen hebben een afgesloten design zodat alle belangrijke componenten beschermen blijven tegen vuil en stof. Dit ontwerp zorgt voor jarenlang probleemloos gebruik.

Aandrijving
De individuele rotors worden aangedreven via een royaal bemeten zeshoekige as en robuuste universeelkoppelingen. Dit type overbrenging is soepel en betrouwbaar en geeft geen terugslag.

Frame
Alle MF-schudders zijn uitgerust met dikwandige, robuust bemeten vierkante frame dat zorgt voor een uitstekende stijfheid en een zeer lange levensduur.

De individuele rotoren zijn verbonden via een robuust aankoppeling met speciale flensmoffen en geharde pennen. Alle scharnieren kunnen opnieuw worden gesmeerd voor extra betrouwbaarheid en duurzaamheid. Dit draagt bij aan optimale prestaties, zelfs na jarenlang gebruik.

Tandarmen
De tandarmen zijn gemaakt van een stevig, gegalvaniseerde, platte, stalen balk, wat een breed contactoppervlak mogelijk maakt tussen tand en rotorschijf. Hierdoor wordt het vermogen uitstekend overgebracht, zelfs onder de meest erbarmelijke werkomstandigheden. De krachten worden optimaal geabsorbeerd bij een oneffen bodem.

Super-C
Alle Massey Ferguson-schudders zijn standaard uitgerust met tandverliesbeveiliging. Dit beschermt zowel de machines alsmede uw waardevolle veestapel. De tanden zijn vastgezet onder de tandarm. Deze plaatsing heeft als voordeel dat de bovenzijde glad is en er dus geen gewas blijft hangen. Bovendien heeft de tand meer bewegingsvrijheid, wat bijdraagt aan een optimale verwerking van uw hoogwaardige gewas.

Het kwaliteitskenmerk Super C garandeert een hoog kwaliteitsniveau en zorgt voor een extreem lange levensduur. De tanden die Massey Ferguson gebruikt ondergaan een testcyclus en overleven 200.000 botsingen zonder schade. Speciale processtappen worden gebruikt voor ontwerp en fabricage van de tanden zodat ze sterk, elastisch en duurzaam zullen zijn.

De Super C-tanden hebben een tanddiameter van 9,5 mm, een veerdiameter van 70 mm en zes windingen. Daarmee is hij een van de meest efficiënte op de markt en vertegenwoordigt ook hij de hoge kwaliteit van alle Massey Ferguson-schudders.

Beveiliging
Dankzij het SLS (Security Lock System) van Massey Ferguson is tijdens het klappen maximale veiligheid van uw machine gegarandeerd. SLS is een automatisch, hydraulisch aangedreven uitschakel- en positioneringssysteem, met geïntegreerd vliegwiel dat de overdracht van kracht naar de rotors onderbreekt wanneer de machinehelften worden geklapt. Daardoor wordt een hoge mate aan veiligheid gegarandeerd in transportpositie en tijdens onderhoudswerkzaamheden. Mogelijke schade aan de aandrijving wordt ook geminimaliseerd bij onjuiste bediening.

Machine in bedrijf

Belangrijkste specificaties:

Mocht u geen specificaties vinden hier, neem dan contact op met Lugtenberg Mechanisatie