MF Professional serie

Bedoeld voor loonbedrijven en grotere boerderijen om grote werkzaamheden aan te kunnen. De MF Professional-serie biedt talrijke exclusieve kenmerken die zorgen voor hoge prestaties en lage gebruikskosten.

Het hart van dit systeem is een continue, groot bemeten zeshoekige as en een robuuste haakse aandrijving onder alle maaierschijven. Dit resulteert in een gelijkmatige vermogensdistributie over alle maaierschijven en een uitbalancering van draaimomentbelastingen. De slijtage van componenten is belangrijk lager in vergelijking met een maaibalk met conventionele rechte tandwielaandrijving. De componenten zijn gemonteerd op een robuuste maar flexibele eenheid. De Massey Ferguson-schijvenmaaiers met compacte haakse aandrijving zijn duurzaam en vragen een laag aftakasvermogen. Zo zorgen ze voortdurend voor kostenbesparende hoge maaiprestaties.

De ergonomie van de maaibalk bepaalt of u kwaliteitsgewas kunt oogsten. De technici van Massey Ferguson zijn erin geslaagd om een perfect gestroomlijnde maaibalk te ontwikkelen met optimaal profiel aan de onderzijde. Daardoor wordt zelfs onder slechte omstandigheden aardophoping in veldgewassen of op nat land voorkomen. De grond wordt netjes gescheiden van het gewas en stroomt weg onder de maaibalk. Met een maaibalk van Massey Ferguson kunt u doorgaan met werken wanneer anderen het opgeven of zelfs niet met werken kunnen beginnen.

Een perfecte snede wordt bereikt dankzij de grote overlapping van de maaierschijven die ver naar voren zijn geplaatst. Massey Ferguson-maaiers maken gebruik van grotere schijven en hun speciale vorm zorgt ervoor dat ze grote hoeveelheden gewas kunnen verwerken – een belangrijk aspect, vooral voor zwaar, liggend materiaal. Een schoon snijpatroon is met een Massey Ferguson-maaier gegarandeerd!

U kunt uw Massey Ferguson-maaier gemakkelijk aanpassen aan alle omstandigheden.

De maaierschijven worden omgezet van axiale naar paarsgewijze werking door gewoon de haakse aandrijving om te schakelen – zonder enige extra componenten.

U kunt uw Massey Ferguson-maaier aanpassen aan veranderende algemene omstandigheden. Wat er ook op uw weg komt, u hebt altijd de juiste maaitechnologie.

Elke boer weet uit ervaring dat vreemde voorwerpen die per ongeluk in de maaier worden getrokken aanzienlijke schade kunnen veroorzaken. Massey Ferguson voorkomt dit soort schade met driveGUARD®: het marktleidende overbelastingsbeveiligingssysteem.

Wanneer een vreemd voorwerp de maaierschijf vastzet, breekt de driveGUARD® af op de vooraf bepaalde breekpunten. Dit onderbreekt de aandrijvingsketen en de maaierschijf kan vrij draaien.

DriveGUARD® biedt de klant extreem kostenbesparende en betrouwbare bescherming omdat alleen de wegwerp-overbelastingsschijf hoeft te worden vervangen als dat nodig is.

Machine in bedrijf

Belangrijkste specificaties:

Mocht u geen specificaties vinden hier, neem dan contact op met Lugtenberg Mechanisatie