Kuhn VB 3160 rondebalenpers

De krachtige, agressieve Integral Rotor met Heavy-Duty invoer en zware vijzels met grote diameter die direct aan de buitenkant van de centrale rotor is aangebracht, met of zonder snijsysteem. Dit integraal rotorsysteem biedt extra mogelijkheden in diverse gewassoorten te werken ongeacht de variaties in het gewas.

De Kuhn VB 3165 en 3195 zijn variabele ronde balenpersen.
De VBP 3165 en 3195 zijn perswikkelcombinaties.

Voordelen:

 • Met het unieke Progressive Density-systeem vult de perskamer zich gelijkmatig en wordt iedere baal zoals u die wilt, met een harde of zachte kern van binnen naar een vormvaste, stevige buitenkant, ook bij kleine diameters.
 • De perfect geperste balen worden ingebonden door touw of netbinding. De doordachte netbinding zit aan de voorzijde van de machine als meest optimale plaats voor de beste controle over de invoer van het net voor het afpersen van de baal. Het net wordt pre-stretched om de baal getrokken voor extra stevigheid en vormbehoud van de baal, ook bij langdurige opslag.
 • Het degelijke en duurzame concept van de Kuhn VB en VBP persen biedt met een beperkt aantal draaiende componenten een grote gewasdoorvoer van pick-up tot perskamer een bijzonder hoge capaciteit.
 • De eenvoudige, maar doordachte techniek produceert perfect gevormde ronde balen.

Belangrijke eigenschappen:

 • Integral Rotor – deze agressieve rotorvorm biedt een maximale gewasopname met een extreem hoge doorvoersnelheid van diverse gewassen.
 • OptiCut – de Integral Rotor in combinatie met een snijsysteem voor het snijden en verkorten van het gewas.
 • Progressive Density – toenemende druk tijdens de groei van de baal voor het verdichten vanaf de kern van de baal tot het afpersen van de baal met een harde buitenste laag.
 • Aandrijvingslijn – voor de maximale duurzaamheid in aandrijving is voor extra grote kettingwielen en 1 ¼” ketting gekozen die berekend zijn op zware belasting en minimaal onderhoud.
 • Bind-syteem – de keus maken tussen touw of net-binding of beide, de KUHN pers levert de baal strak in het pak zoals u dat wenst.
 • ISOBUS – standaard innovatie ontwikkeling op de VB machines. De op de tractor aanwezige ISOBUS aansluiting met monitor kan direct gebruikt worden.
 • BalePack – 2 systemen in 1 machine gecombineerd biedt een grotere efficiëntie in werk en beter financieel rendement als persen en wikkelen afzonderlijk. Alleen verkrijgbaar in de VBP Balepack modellen.
 • IntelliWrap™ – een intelligente wijze van folie wikkelen op de VBP BalePack persen geeft een optimale verdeling over de baal.

Progressive Density: directe baalvorming
Met het eerste gras vormt zich in de speciale voor-perskamer al een baal-kern. Tussen de riemen en de drie rollen vormt zich de basis van een harde of zachte kern, afhankelijk van instelling en uw persoonlijke wensen. Drie speciale gewasrollen en vijf brede “MULTIGRIP” riemen voorkomen het verlies van kort gewasmateriaal en laten de baal moeiteloos starten met ronddraaien, ook onder de meest extreme omstandigheden.

Progressive Density, hoe het werkt
Als de baal groeit in de perskamer zal de arm van de riemen onder spanning komen te staan en de weerstand constant toenemen op 2 hydraulische cilinders (buiten de perskamer) en veerspanner. Groeit de omvang van de baal, neemt de spanning toe en wordt de dichtheid van gewas in de baal hoger naarmate het proces volgt. Het resultaat is een baal met een hardheid in de kern naar wens van de klant en een stevige, harde buitenste laag. Silage-balen met de juiste hardheid houden hun vorm en laten zich goed transporteren én verwerken. Strobalen met een harde buitenste laag zijn vormvaster en beter bestand tegen weersinvloeden.

Machine in bedrijf

Belangrijkste specificaties:

Mocht u geen specificaties vinden hier, neem dan contact op met Lugtenberg Mechanisatie