Kuhn SW 1114 wikkelaar

De KUHN SW 1114 is een gedragen wikkelaar voor middelgrote balen van 80 cm x 60-90 cm tot 180 cm in lengte en ronde balen tot 150 cm in diameter.

Twee paar geprofileerde stalen rollen zorgen voor en gelijkmatige rotatie van de baal voor een regelmatige folie verdeling over de baal. De hydraulische foliesnijder heeft een lange slag om de verschillende baallengtes te kunnen ondervangen. De foliesnijder maakt een snelle en betrouwbare slag. Onder alle omstandigheden wordt de folie stevig vast geklemd voor het afgesneden wordt.

Er zijn twee uitvoeringen leverbaar:

Manueel uitvoering
Een manueel bediende uitvoering. De manueel bediende SW 1114 wordt vanuit de tractorcabine bediend door twee handels met bowdenkabels.  Deze twee kabelunit kan ook op de wikkelaar geplaatst worden om staand naast de machine de wikkelaar te bedienen. De manuele uitvoering is standaard uitgerust met een baal- en wikkelingenteller en auto-stop. De manuele uitvoering wordt met deze extra unit een semi-automatische uitvoering van wikkelaar.

Computergestuurde uitvoering
Een computergestuurde, volledig automatische uitvoering. De computergestuurde SW 1114 wordt geleverd met standaard afstandsbediening en gebruikt de bedieningsunit voor volledig geautomatiseerde bediening. Diverse uitgebreide automatische functies worden gebruikt in het totale wikkelproces.

SW 1614: zelf-ladende getrokken vierkante balenwikkelaar voor middelgrote pakken

De Kuhn SW 1614 is in twee uitvoeringen leverbaar: een manueel bediende en een computergestuurde volledig automatische uitvoering.

De manueel bediende SW 1614 wordt vanuit de tractorcabine bediend door twee handels met bowdenkabels. Deze twee kabelunit kan ook op de wikkelaar geplaatst worden om staand naast de machine de wikkelaar te bedienen. De manuele uitvoering is standaard uitgerust met een baal- en wikkelingenteller en auto-stop. De manuele uitvoering wordt met deze extra unit een semiautomatische uitvoering van wikkelaar.

De computergestuurde uitvoering gebruikt de bedieningsunit voor volledig geautomatiseerde bediening. Diverse uitgebreide automatische bedieningsfuncties worden gebruikt voor het totale wikkelproces.

SW 4014: ronde en vierkante balenwikkelaar
De Kuhn SW 4014 – AutoLoad is een zelf-ladende wikkelaar, geschikt voor het wikkelen van ronde en vierkante balen. De bediening is zeer intuïtief, druk op de knop en het hele wikkelproces volgt automatisch zoals u dat wenst. De SW 4014 is op transport 250 cm breed en volgt de trekker tot op de meest moeilijk te bereiken percelen. Daar komt bij dat de transportbreedte ook zeer veilig is op de openbare weg!

De SW 4014 is ISOBUS bediend vanaf de trekker en kan met de optionele hydrauliek unit geleverd worden voor volledige onafhankelijkheid van de trekker. Met de keuze tussen handmatig of volautomatisch opnemen van het pak volgt het ingevoerde wikkelpprogramma, rond, vierkant in alle gewenste afmetingen. Een geavanceerd wikkelprogramma controleert het hele proces met de zekerheid dat de ingegeven aantal lagen wikkelfolie ook daadwerkelijk op de baal liggen. Ligt een pak op een moeilijk toegankelijke plaats op het perceel, dan kan met de SW 4014 het pak achteruitrijdend opgehaald worden.

Machine in bedrijf

Belangrijkste specificaties:

Mocht u geen specificaties vinden hier, neem dan contact op met Lugtenberg Mechanisatie