Kuhn RW 1810 wikkelaar

De RW 1810 is de capaciteitsmachine van Kuhn met de nieuwste technische toepassingen. Het gepatenteerde laadsysteem met de laad-arm geïntegreerd in de wikkeltafel zorgt voor een gelijkmatig transport van de baal richting wikkeltafel voor het wikkelen start. Dit concept maakt het mogelijk achter een tractor of direct achter een pers te werken als wikkelaar.

De RW 1810 laadt en lost de baal in lijn met de rijdrichting van de pers. Een uitgebreid aantal mogelijkheden en opties maakt de RW 1810 een van de meest complete en flexibele wikkelaars met dubbele satelliet op de markt. Manueel, joystick of computergestuurd, enkele of dubbele satelliet, conventioneel of 3-D wikkelen, grote wielen, een baalkeerder of afstandsbediening, de RW 1810 kan uitgerust worden zoals u dat wenst.

Satellieten
De RW 1810 (alleen C-modellen) gebruiken dubbele satellieten zoals die ook op de KUHN BalePack combinaties worden gebruikt. Op de computergestuurde uitvoeringen wordt door gebruik van een proportioneel elektrisch/hydraulisch ventiel een “soft-start” gemaakt bij aanvang van het wikkelen voor op volle snelheid gewikkeld wordt.

Aan het einde van het wikkelproces wordt de snelheid gereduceerd. Een optionele folie-eind/breuksensor geeft een alarmsignaal bij einde folie als de voorraadrol leeg is en bij onverwachte breuk. Na het alarmsignaal heeft de chauffeur de mogelijkheid de satellieten met halve snelheid verder te laten wikkelen met maar een pre-stretcher met folie in gebruik, tot de baal volledig gewikkeld is.

Stabiel
De RW 1810 laadt balen tot 150 cm in diameter en 1400 kg baalgewicht zonder problemen. Door het doordachte concept is het niet noodzakelijk met grote tractoren te werken, extra contragewichten of een (actieve) valbreker te gebruiken. De dubbele ondersteuning van de
roterende satellieten garandeert een stabiele constructie voor de prestretchers rond de te wikkelen baal, onder wisselende weer- en veldomstandigheden.

3-D wikkelsysteem
De Kuhn RW 1810 wikkelaar kan ook met het bekende 3-D wikkelsysteem uitgerust worden. 3-D wikkelen is een intelligente en innovatieve manier van folie op de ronde baal wikkelen.

Het idee achter het 3-D wikkelsysteem is het beter benutten van de hoeveelheid folie over de baal en het verbeteren van de silagekwaliteit. En toch met minder meters wikkelfolie! Door eerst de folie over de cilindrische kant van de baal te trekken wordt de lucht uit de baal geperst. Zowel de randen als de totale vorm blijven beter behouden, ook bij langdurige opslag en handeling.

Met de pre-stretchers in de horizontale positie draait alleen de baal op de wikkeltafel. Na het sluiten van de cilindrische kant van de baal komen de pre-stretchers in de verticale beginpositie terug voor het dichten van de vlakke kanten tot de baal volledig strak in de folie is gewikkeld. Het beste resultaat met minder meters!

Machine in bedrijf

Belangrijkste specificaties:

Mocht u geen specificaties vinden hier, neem dan contact op met Lugtenberg Mechanisatie