Kuhn FB 3130, 3135 en FBP

Kuhn FB 3130, 3135 en FBP 3135 ronde balenpersen

De nieuwe vaste kamer ronde balenpersen en perswikkelcombinaties FB 3130, FB 3135 en FBP 3135.

De FB 3130, FB3135 en FBP3135 zijn de premium ronde balenpersen van Kuhn. De machines zijn breed inzetbaar door de ISOBUS bediening via een CCI-terminal of rechtstreeks vanaf de trekker. De FB en FBP persen hebben de nieuwe perskamer met 18 “PowerTrack” persrollen en een gescheiden aandrijving van de rotor en perskamer. De HardOx “Integral Rotor” is leverbaar als OptiFeed en OptiCut snijrotor met 14 of 23 messen. Aandrijving is servicevriendelijk met standaard BekaMax smering op de kettingen. Deze machines beschikken over centraal geplaatste smeerpunten met optioneel automatisch smeersysteem voor de persrollen. Uitgerust met standaard BekaMax automatische smering op de FBP.

De FBP 3135 is in combinatie met de wikkelaar en zeer snelle combinatie voor het persen en wikkelen van het gras tot silage met een hoge voederwaarde.

FBP 3135 – OC-14 of OC-23 met optionele folie- en netbinding
De specifieke gewasomstandigheden in Nederland vragen om een specifieke aanpak. Kuhn Geldrop is als Nederlandse fabrikant van balenpersen en wikkelaars gespecialiseerd in voederwinning met persen. In met name de ronde balenpersen zijn nieuwe technieken geïntroduceerd door naast standaard netbinding ook foliebinding aan te bieden. Waar netbinding een minimale invloed heeft op de silagekwaliteit heeft foliebinding juist maximaal invloed op de silagekwaliteit, directe controle over de persdichtheid en de meest optimale barrière in het uitwisselen van lucht. Met de combinatie foliebinding en het Kuhn 3-D wikkelsysteem heeft u het beste folie-wikkelsysteem.

Het unieke bindsysteem van Kuhn met 2 rollen standaard wikkelfolie is een revolutionaire ontwikkeling. De eenvoud en het effect van het systeem heeft de titel “Machine of the Year” opgeleverd.

Belangrijk detail op de Kuhn FBP is dat zowel netbinding en foliebinding op de machine gemonteerd direct inzetbaar is naar gewasomstandigheden en wens van de klant!

Machine in bedrijf

Belangrijkste specificaties:

Mocht u geen specificaties vinden hier, neem dan contact op met Lugtenberg Mechanisatie