Combiliner Venta 1020 – 1030 pneumatische zaaimachine

Bij de COMBILINER VENTA LC 102 zaaicombinatie ligt de verdeelkop aan de buitenzijde van de voorraadtank, daarnaast heeft de voorraadtank een doordachte vorm. Hierdoor is het mogelijk om grote hoevelheden te zaaien en kan bij de Combiliner Venta tussen de verschillende kouters gekozen worden. Ook is rekening gehouden met een optimale verhouding tussen gewicht en werkbreedte. Het gemiddeld benodige vermogen is slechts 22-29 kW (30 tot 40 kg) per m werkbreedte.

VENTA EC 300 pneumatische zaaimachine
De nieuwe pneumatische zaaimachine VENTA EC 300 van Kuhn werd speciaal ontwikkeld voor middelgrote gemengde bedrijven en akkerbouwbedrijven.

Niet alleen de werkbreedte van 3 m en de trechterinhoud van 800 l, maar ook de afmetingen van de VENTA EC 300 maken deze machine uiterst geschikt voor aanbouw aan middelzware trekkers.

Praktisch en gebruiksvriendelijk 
De verdeelkop en de zaaislangen bevinden zich aan de buitenkant van de trechter om het ledigen en reinigen te vergemakkelijken, bijvoorbeeld voor het wisselen van graansoort. De trechter is gemakkelijk toegankelijk en heeft een inhoud van 800 l, ruim voldoende voor 500 à 600 kg tarwe.

Kenmerken
De zaaibalk is uitgerust met een nieuwe generatie zaai-elementen en is vandaag leverbaar in de versie “mono-schijven”. De speciale hoek vermindert de verplaatsing van aarde tijdens het werken. Vooral bij het zaaien bij hoge snelheid is dit zeer doeltreffend.

De Kuhn VENTA EC beschikt over een lateraal opzetstuk, dat zich in de schaduw van het spoor van de schijf bevindt, deponeert de zaadkorrels zeer nauwkeurig in de zaaivoor. De schijf is van behandeld staal en zijn vorm is licht gebombeerd, waardoor deze niet alleen hard en sterk is, maar ook zeer slijtvast.

Bovendien zijn de doseerder, de injector en tal van andere componenten van de verdeling vervaardigd uit roestvrije materialen. De VENTA EC 300 is dus een zeer kwaliteitsvolle machine.

De pneumatische zaaimachine VENTA EC 300 kan gemonteerd worden op alle rotoreggen en aangedreven werktuigen en biedt aldus een bijkomende combinatie binnen het reeds ruime gamma zaaicombinaties COMBILINER® van de Kuhn-groep.

Machine in bedrijf

Belangrijkste specificaties:

Mocht u geen specificaties vinden hier, bekijk dan de pdf of neem contact op met Lugtenberg Mechanisatie